PALVELUT

TAPAHTUMAT

HARRASTUKSET

NÄHTÄVYYDET

HISTORIA

KARTTA

TOIVOLAN KYLÄT RY

SEURANTALO

KUVAGALLERIAT

YHTEYSTIEDOT

etusivulle


Toivolan Kylät ry
TOIMINTAKERTOMUS 2016

Toivolan Kylät ry:n kuudes toimintavuosi.

Kokouksia on pidetty sääntömääräisesti ja lisäksi ylimääräisiä kokouksia juhla/talkoovalmisteluja varten. Maksaneita jäseniä oli 114 kpl. Virkistys-, juhla-, ym. yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa on pidetty vuoden aikana useita kertoja.

Seurantalolla on pidetty keväällä perinteiset siivoustalkoot, kesällä metsänraivaustalkoot ja samalla korjattiin seurojentalon ikkunat. Kunnossapitotoimenpiteenä hiottiin salin lattiat ja uusittiin kylmiö, hella ja liesikupu sekä hankittiin kahviasiastoa lisää.

Jäsentenväliset pilkkikilpailut järjestettiin kevättalvella. Kuntopyöräily aloitettiin Vapun aikaan, sitä jatkui elokuun puoleenväliin asti. Selkätien lenkkiä kierrettiin ympäri ja muitakin lenkkejä tehtiin yhdessä ja erikseen.

Kesään kuului myös kesäkahvilatoimintaa johon sisältyi teemojen kautta käsillä tekemisen iloa. Opettajina toimivat useat osaavat ohjaajat.  Tehtiin erilaisia saippuoita, neulomista erilaisin tekniikoin, nauhasta koristetähti yms. yhtenä teemapäivänä sai ostaa hernekeittoa mukaan joko omiin astioihin tai paikalla syötäväksi, rokka teki taas hyvin kauppansa. Arpajaiset pidettiin käsityökahvilan yhteydessä. Pääpalkintona oli shaali ja muita pienempiä palkintoja. Arpajaistulot käytettiin tarvikehankintoihin.

Juhannuksena oli kokko lapsille ja aikuisille erikseen. Puffetissa tarjoiltiin kahvia ja muurinpohjalettuja .

Possujuhlat järjestettiin heinäkuussa, osallistujia oli yli 200 henkilöä ja ruoka teki hyvin kauppansa. Juhlissa oli myös ja arpajaiset.  Toivola-Nironkylä jalkapallo-ottelu pelattiin heinäkuussa, pidettiin samalla myös buffettia.

Toivolan seurantalolla on myös pidetty monia juhlatilaisuuksia ja kokouksia. Toivolan Kylät ry:n toimesta järjestettiin pitopalveluna Toivolan Erän hirvipeijaiset.

Kylän ja koulun yhteinen joulujuhla järjestettiin 13.12.2016 seurojentalolla. Läsnä oli noin 100 henkeä. Juhla aloitettiin puurolla, jatkettiin lasten ohjelmalla, joulupukki vieraili juhlassa. Juhlan päätteeksi tarjolla oli torttukahvit, piparit, mehu ja konvehdit. Juhlan  ohessa oli myös koululaisten myyjäiset. Vastaanotto oli erittäin hyvä.

Joulurauhanjulistus ja kauneimmat joululaulut pidettiin Hiukkasen kodalla joulukuussa, tilaisuus aloitettiin jouluglögeillä ja pipareilla. Erik Liljeström laulatti kauneimmat joululaulut ja puheenjohtaja Mika Tommila luki Joulurauhanjulistuksen. Samalla pidettiin arpajaiset lähetystyön hyväksi. Osallistujia oli vähän yli 30 henkeä.

Ennen joulua muistettiin myös muutamia ahkerasti talkoisiin osallistuneita jäseniä.


©

08.05.2017