PALVELUT

TAPAHTUMAT

HARRASTUKSET

NÄHTÄVYYDET

HISTORIA

KARTTA

TOIVOLAN KYLÄT RY

SEURANTALO

KUVAGALLERIAT

YHTEYSTIEDOT

etusivulle


Toivolan Kylät ry
TOIMINTAKERTOMUS 2017

Toivolan Kylät ry:n seitsemäs toimintavuosi.

Kokouksia on pidetty sääntömääräisesti ja lisäksi ylimääräisiä kokouksia juhla/talkoovalmisteluja varten. Maksaneita jäseniä oli 118 kpl. Virkistys-, juhla-, ym. yhteisöllisyyttä tukevaa toimintaa on pidetty vuoden aikana useita kertoja.

Seurantalolla on pidetty keväällä perinteiset siivoustalkoot. Kunnossapitotoimenpiteenä ostettiin uusi astianpesukone joka on vielä asentamatta.

Toivolan Kylät ry:n facebook sivuja ylläpidetään säännöllisesti ja Tapani Häkkinen jatkaa nettisivujen ylläpitoa. Eija-Liisa Siitari on hoitanut hyvin seurojentalon vuokraustoimintaa. Kuivaustoimintaa on hoitanut Raimo Mäntynen. Seurojentalolle perustettiin aittakirjasto, sieltä voi hakea kesälukemista ja tuoda omia ylimääräisiä kirjoja ja lehtiä vaihtoon.

Maaliskuussa järjestettiin metsätapahtuma, jossa näytösluontoisesti oli vanhoja metsänhoitotapoja; puunkaatoa, tukinajoa hevosella, halontekoa, ropsien ja tukkien kuorimista, rakovalkea ja eväitten syöntinäytös. Buffetissa oli tarjolla nokipannukahvia ja makkaraa. Pilkkikilpailut järjestettiin jäsenille Toivolan koulun rannassa, osallistujia oli vähäinen määrä. Kuntopyöräily aloitettiin vapun aikaan, sitä jatkui elokuun puoliväliin asti. Selkätien lenkkiä kierrettiin ympäri ja muitakin lenkkejä tehtiin yhdessä ja erikseen.

Mikkasen tilalla järjestettiin latotapahtuma jossa pidettiin buffettia. Juhannuksena oli kokko lapsille ja aikuisille erikseen, pidettiin samalla myös arpajaiset. Buffetissa oli tarjolla kahvia ja muurinpohjalettuja.

Possujuhlat järjestettiin heinäkuussa, osallistujia oli noin 200 henkilöä ja ruoka teki hyvin kauppansa. Juhlissa oli myös arpajaiset ja buffetti. Toivola-Nironkylä jalkapallo-ottelu pidettiin heinäkuussa, pidettiin samalla myös buffettia. Ensivuonna on tulossa 25-vuotisjuhlaottelu.

Syyskuussa järjestettin Wanhat Wehkeet tapahtuma, tilaisuus alkoi traktorimarssilla. Esillä oli maamoottori, vanhoja traktoreita, työkoneita ja autoja. Näytösluontoisesti järjestettiin myös puintinäytös. Vertailun vuoksi oli myös uusia koneita esim. traktori ja puimuri. Lapsille oli myös näytillä suloisia kaneja. Seurojentalon sisällä oli näyttely vanhoista esineistä ja työkaluista, buffetissa tarjottiin hernekeittoa ja pannukakkua. Sadesäästä huolimatta tilaisuus oli menestys. Tapahtumassa jaettiin myös omenapuun taimet kylällä syntyneille lapsille.

Talkoilla korjattiin jääkiekkokaukaloa ja Heikki Mäkinen hoiti hyvin jäädytystä talven aikana. Kentällä pelattiin useana iltana jääkiekkoa (pipolätkää).

Toivolan seurojentalolla on myös pidetty monia juhlatilaisuuksia ja kokouksia. Toivolan Kylät ry:n toimesta järjestettiin pitopalveluna Toivolan Erän hirvipeijaiset.

Joulurauhanjulistus ja kauneimmat joululaulut pidettiin Hiukkasen kodalla joulukuussa, tilaisuus aloitettiin jouluglögillä ja pipareilla. Seppo Kettunen laulatti kauneimmat joululaulut ja luettiin Joulurauhanjulistus. Samalla pidettiiin arpajaiset lähetystyön hyväksi. Osallistujia oli noin 30 henkeä.

Ennen joulua muistettiin myös muutamia ahkerasti talkosiiin osallistuneita jäseniä suklaarasialla ja kahvipaketilla. Huomionosoituksen saivat Milja Honkanen, Antero Rissanen, Paula Kukko, Riitta Häkkänen, Niina Mäkinen, Kirsti ja Seppo Knaappila sekä Anu Mikkanen ja Mika Tommila. Hallituksen jouluruokailu oli joulukuussa Rosmariinissa, mukana seurojentalon vuokrausta hoitava Eija-Liisa Siitari.


©

29.04.2018